Ingrediente:
6 oua
7 linguri de pesmet
6 linguri de zahar
1 praf de sare
sirop:
2 pahare de apa
1 pahar de zahar
rom sau esenta de rom
500 ml smantana dulce pentru frisca
2-3 linguri de zahar pudra
dulceata trandafiri
Ouale se separa, galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri de zahar pana se albesc si se formeaza o crema consistenta. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare, se adauga cele trei linguri de zahar ramase si se bat in continuare pana la dizolvarea completa a zaharului. In crema de galbenusuri se adauga pesmetul, apoi spuma albusurilor si se amesteca prin miscari verticale pana la omogenizarea competa.
Se ung formele de savarina cu margarina apoi se tapeteaza cu faina. Se imparte compozitia, se baga la cuptor preincalzit. Se coc la temperatura de 180 grade timp de 25-30 minute. Se scot fierbinti, se baga in sirop, se lasa pe un gratar la scurs apoi se asambleaza.
Pofta buna!
21 noiembrie 2011 at 23:46
Nu te intreba de ce are nevoie lumea. Intreaba-te ce te face vie… si fa acel lucru!
21 noiembrie 2011 at 23:53
a, si nu uita ca uneori,pentru ca un vis sa se implineasca, e suficient sa il ai
22 noiembrie 2011 at 16:41
Vai iti multumesc frumos. Sincer credeam ca vrei si tu o savarina