„Savarine”

Această prezentare necesită JavaScript.

Ingrediente:

6 oua
7 linguri de pesmet
6 linguri de zahar
1 praf de sare

sirop:
2 pahare de apa
1 pahar de zahar
rom sau esenta de rom

500 ml smantana dulce pentru frisca
2-3 linguri de zahar pudra
dulceata trandafiri

Ouale se separa, galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri de zahar pana se albesc si se formeaza o crema consistenta. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare, se adauga cele trei linguri de zahar ramase si se bat in continuare pana la dizolvarea completa a zaharului. In crema de galbenusuri se adauga pesmetul, apoi spuma albusurilor si se amesteca prin miscari verticale pana la omogenizarea competa.

      Se ung formele de savarina cu margarina apoi se tapeteaza cu faina. Se imparte compozitia, se baga la cuptor preincalzit. Se coc la temperatura de 180 grade timp de 25-30 minute. Se scot fierbinti, se baga in sirop, se lasa pe un gratar la scurs apoi se asambleaza.
Pofta buna!

3 responses to “„Savarine”

Lasă un comentariu